Παρεμβάσεις

Βουκουρέστι: 10 χρόνια μετά…Ακριβώς 10 χρόνια μετά το μεγάλο ΌΧΙ του Κώστα Καραμανλή, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, οι εκπρόσωποι των εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ βρεθήκαμε στον ίδιο τόπο, προκειμένου να εξετάσουμε τις προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης, στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι μνήμες του Βουκουρεστίου του 2008 είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, ώστε να επαναχαράξουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι να γινόμαστε οι χρήσιμοι πρόθυμοι. Έχοντας την τιμή να εκπροσωπώ τη Νέα Δημοκρατία και να είμαι ομιλητής στη συνεδρίαση της Διάσκεψης, που αφορούσε τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια, τις πρώην Σοβιετικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, κατέθεσα στους εταίρους μας συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να προασπίσουμε, τόσο τα συμφέροντα της χώρας, όσο και της ΕΕ, με ρεαλισμό.
Τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων διεκδικούν την ένταξή τους στην ΕΕ, αλλά οφείλουν να διασφαλίσουν, προηγουμένως, την εσωτερική τους σταθερότητα, την εδραίωση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να γίνουν δεκτά στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Στην Αλβανία, η Ελληνική Εθνική Μειονότητα διώκεται και τα δικαιώματά της καταπατώνται διαρκώς, με αποκορύφωμα την αρπαγή των μειονοτικών περιουσιών και την εντατικοποίηση των διώξεων, ιδιαίτερα έπειτα από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η χώρα μας οφείλει να πει ένα ακόμη μεγάλο ΌΧΙ, επιδιώκοντας την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, έως ότου οι Αλβανοί αλλάξουν συμπεριφορά και αντιμετωπίσουν τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που αντιμετωπίζει το δομικό πρόβλημα των διεθνοτικών σχέσεων.
Σε σχέση με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, στόχος πρέπει να είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μας χωρίς να προεξοφλείται η ένταξή τους. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι Λευκορωσία και Αρμενία είναι μέλη ενώ η Μολδαβία παρατηρητής της Ευρασιατικής Ένωσης, στην οποία κυριαρχεί η Ρωσία. Οι προοπτικές της συνεργασίας της ΕΕ με τη νέα αυτή οντότητα καθίστανται εξαιρετικά σημαντικές, συναρτήσει της προώθησης της Κίνας προς δυσμάς μέσω του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού», στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά.  
Στο επίπεδο του διεθνούς συστήματος σημειώνονται στρατηγικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ευρωατλαντικής και ευρασιατικής ολοκλήρωσης, οι οποίες, ενδεχομένως, θα επηρεάσουν τον διεθνή καταμερισμό ισχύος. Οι ΗΠΑ αποτελούν τον φυσικό σύμμαχο της ΕΕ, ανεξαρτήτως πολιτικών συγκυριών. Ειδικότερα, τώρα, που η Τουρκία στρέφεται βαθμηδόν προς την Ευρασία, η Ελλάδα έχει μία ιστορική ευκαιρία να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική και γεωοικονομική της θέση και να αναβαθμιστεί διεθνώς, αφού συνιστά έναν αξιόπιστο και μοναδικό γεωστρατηγικό πυλώνα για τη Δύση, διατηρώντας, συγχρόνως, καλές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.
Οι προκλήσεις για τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολλές, όπως και οι ευκαιρίες. Αφενός μεν, απαιτείται η άσκηση εναρμονισμένης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αφετέρου, οφείλουμε να διακρίνουμε και να διαχωρίσουμε τις ακραίες φωνές από την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής και εθνικής μας συνείδησης, προκειμένου να υπάρξει συνοχή στην Ευρώπη του μέλλοντος και να αντιμετωπίσουμε ισότιμα και ομόψυχα τις προκλήσεις στον 21ο αιώνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
ΚΕΛΛΑΣ: ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!«Η κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η τελευταία πράξη του δράματος. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας ολοκληρώθηκε, πληγώνοντας τις Ελληνίδες και του Έλληνες, αλλοιώνοντας την ιστορία και ζημιώνοντας τα εθνικά συμφέροντα. Παρά την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Προθύμων εκτέλεσε το σχέδιό της και απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν έχει καμία εθνική ευαισθησία.
Αναγνώρισαν αμετάκλητα “μακεδονικό έθνος”, “μακεδονική γλώσσα”, “μακεδονικό λαό” καθώς και την ιστορική τους ύπαρξη. Τώρα, θα φροντίσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτής της άθλιας Συμφωνίας, να αστυνομεύσουν το κατασκεύασμά τους και να ελέγξουν συνειδήσεις, μέσω της καταστολής και της αναθεώρησης σχολικών βιβλίων και χαρτών. Δυστυχώς, τα χειρότερα είναι μπροστά μας».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη λήξη της ψηφοφορίας επί της πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας:
«Ο όρος “Βόρεια” αποτελεί, στην πραγματικότητα, ένα “φύλλο συκής”, αφού αφορά μόνο το κράτος των Σκοπίων και στους ιδιώτες θα επιτρέπεται απρόσκοπτα η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” και των επιθετικών προσδιορισμών.
Καθ’ όλο το μεσολαβηθέν διάστημα μεταξύ των δύο ψηφοφοριών, ο κ. Ζάεφ δεν σταμάτησε στιγμή να αποκαλεί τη χώρα του “Μακεδονία”. Οι φαντασιώσεις περί “Μακεδόνων του Αιγαίου” και διδασκαλίας της “μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα έμειναν αναπάντητες από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που ενδεχομένως να ευχαριστιέται με τις εξελίξεις. Αρκετοί εξ αυτών, το 2008, δήλωσαν την υποστήριξή τους στο όνομα “Μακεδονία” σκέτο, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα στις σχέσεις των δύο λαών είναι “η πολεμική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ”. Ωστόσο, σήμερα, αναδεικνύονται στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να δεχθούμε όλες αυτές τις δυσμενείς για τη χώρα μας συνέπειες, παραμένοντας αδρανείς. Διαβεβαιώνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι, ως Κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να αντιστρέψουμε τους εις βάρος μας συσχετισμούς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ένταξη στην ΕΕ συντελείται μέσα από το άνοιγμα και το κλείσιμο 35 κεφαλαίων, όπου διαθέτουμε το δικαίωμα άσκησης βέτο. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα.
Ψηλά το κεφάλι! Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΑΣ “ΦΤΥΝΟΥΝ”«Τελικά κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, προκειμένου να δικαιολογήσει την εθνική ντροπή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με ένα λιβελογράφημα γεμάτο ασυναρτησίες, ανακρίβειες και προκλητικές συκοφαντίες, χτυπά και πάλι…»
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, προσθέτοντας:
«Τολμούν και μιλούν για τραμπούκους και ακραία βία, αυτοί που αφήνουν τους κουκουλοφόρους να σπάνε και να καίνε ανενόχλητοι την Αθήνα, αυτοί που έχουν επιτρέψει να μετατραπούν τα Πανεπιστήμια σε άσυλο ανομίας, αυτοί που έχουν χαρακτηρίσει τον Ρουβίκωνα ως μωρό βάζοντας τα μέλη του σε ταξί, για να γυρίσουν σπίτια τους. Αυτοί, που ψήφισαν τον νόμο Παρασκευόπουλου και βγήκαν οι βαρυποινίτες από τις φυλακές! Αυτοί που έχτισαν καριέρες βιάζοντας προσωπικότητες, υπολείψεις και συνειδήσεις!
Τους καλώ, λοιπόν, να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη!
Στη ΝΔ καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας, καθώς η παράταξή μας τη βία την έχει πληρώσει με το αίμα της!
Τολμούν και μιλούν για μισαλλοδοξία, αυτοί που χαρακτηρίζουν ως ακροδεξιό και φασίστα όποιον έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση και δεν συμφωνεί μαζί τους!
Υποστηρίζουν ότι με τη στάση μας προσεγγίζουμε τη Χρυσή Αυγή και καλύπτουμε βιαιοπραγίες. Να τους θυμίσω ότι η ΝΔ οδήγησε τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη πριν από 5,5 χρόνια και στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί; Ποιοι έβγαζαν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα; Ποιοι ανέτρεψαν την Κυβέρνηση Σαμαρά “χέρι-χέρι”; Ποιοι συντάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και χόρευαν στην πλατεία Συντάγματος; Ποιοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Θα έπρεπε να τραβούν τα μαλλιά τους με τις ανοησίες που λένε…
Αποκαλούν “νεομακεδονομάχους” τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εθνική ήττα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τον αλυτρωτισμό των γειτόνων. Φαίνεται πως ψήφισαν ό,τι τους σέρβιρε ο Ζάεφ, χωρίς να διαβάσουν τίποτα. Τους το είπα και στη Βουλή (τροποποίηση 33 άρθρου 36 του σκοπιανού Συντάγματος) ότι αναγνωρίζονται “μακεδονικός λαός”, “εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες”, “μακεδονική ταυτότητα” και “μακεδονικό κράτος”. Αναγνωρίζεται “μακεδονική εθνικότητα” και όχι εθνότητα, που, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, τροφοδοτεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών.
Ειδικότερα, σε σχέση με τα προϊόντα και τις δυσχέρειες στο εμπόριο, που εκτιμάται ότι θα προκύψουν, αν είναι όλα καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τότε γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών ορίζει στο άρθρο 1 παρ. 3 περ. θ) την επίτευξη “αμοιβαίως αποδεκτών λύσεων για όλα τα θέματα που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες”; Γιατί προβλέπει τη σύσταση διεθνούς ομάδας ειδικών, που θα λειτουργήσει έως το 2022, για να επεξεργαστεί τις λύσεις με τη συνδρομή της ΕΕ, του ΟΗΕ και του ΔΟΤ; Γιατί σε έκθεση της Ομάδας Εργασίας του ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται πως “οι ιδιωτικές οντότητες της ΠΓΔΜ θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πάντα τους όρους ‘Μακεδονία’ και ‘μακεδονικός’ χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό ‘Βόρεια’”;
Σε σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι γεγονός ότι οι αδελφοί μας διώκονται απηνώς από την Κυβέρνηση Ράμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί παντελώς, βλέποντας παντού “εθνικισμούς”.
Όσο για το ποιος είναι ανιστόρητος και ποιος καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, τους παραδίδω στην κρίση του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ήταν η εισηγήτριά τους και ο κ. Τσίπρας, που έκαναν ευθείες αναφορές στο ΕΑΜ και τον ΔΣΕ, δηλαδή στον εμφύλιο πόλεμο.
Τέλος, σε σχέση με το κατά πόσο εκφράζουν πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, θα το κρίνει σύντομα ο λαός και όχι αυτοί.
Δεν βρέχει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας “φτύνουν”».


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΕνώ η ελληνική εξωτερική πολιτική ηττάται από τα Σκόπια και το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα φαινόμενα παρακμής και σήψης, η ετοιμόρροπη Κυβέρνηση αποφάσισε να αποτελειώσει την Τεχνολογική Εκπαίδευση, ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο των «συνεργειών» των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας με το ΕΚΠΑ, το ΓΠΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κατά το διάστημα των 10 ημερών, που διήρκησε η συζήτηση και η ψήφισή του στη Βουλή, ήρθαμε σε ευθεία αντιπαράθεση με καθεστηκυίες νοοτροπίες και μονολιθικές αντιλήψεις, οι οποίες είχαν ως κοινό παρονομαστή την εξυπηρέτηση τοπικών και συντεχνιακών συμφερόντων και, κατ’ επέκταση, την ψηφοθηρία.
Ως Εισηγητής της ΝΔ οφείλω να ενημερώσω τον λαρισαϊκό Λαό, ώστε να μάθει την αλήθεια από πρώτο χέρι.
Δεν υπήρξε ομοφωνία των πρυτανικών αρχών των ΤΕΙ και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου. Το αντίθετο ισχύει, όπως προκύπτει από τις τελικές αποφάσεις της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας καθώς και την επιστολή του Δημάρχου Τρικάλων, που κατέθεσα στα πρακτικά. Ο Πρύτανης του Στ. Ελλάδας ήταν «καταπέλτης» κατά του σχεδίου, το οποίο επικρίθηκε και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ καθώς και τις Συνελεύσεις Τμημάτων, όπως των Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.    
Δεν λήφθηκε υπόψιν η Έκθεση της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, της ΑΔΙΠ, η οποία επεσήμανε ότι το συνολικό εγχείρημα της αναδιάταξης του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης προωθείται με ακατάλληλο τρόπο. Λίγες ώρες προτού το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια, παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας και φερόμενος ως εμπνευστής του σχεδίου των «συνεργειών» και του εγχειρήματος της αναδιάταξης γενικότερα. Έπειτα από επίμονη ερώτησή μου, ο Υπουργός αποκάλυψε ανερυθρίαστα ότι ο σύμβουλός του παραιτήθηκε, για να αναλάβει την προεδρία της ΑΔΙΠ.
Δεν μάθαμε ποτέ το πόρισμα της Επιτροπής που συνέστησε ο Υπουργός σχετικά με τις απορροφήσεις των ΤΕΙ από τα ΑΕΙ. Το μόνο που μάθαμε είναι πως η αντίστοιχη Επιτροπή για το ΤΕΙ Κρήτης, απεφάνθη ότι αυτό θα ισχυροποιηθεί και θα μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο, το τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Δηλαδή, το ΤΕΙ Κρήτης είναι καλύτερο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας; Προσθέτως, δε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορίστηκε η συγκρότηση συμβουλίου για τη μελέτη δημιουργίας ανεξάρτητου Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.
Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για «συνέργειες», αλλά για βίαιες και ισοπεδωτικές απορροφήσεις των ΤΕΙ από τα ΑΕΙ, που προκαλούν ανισότητες και αδικίες στη μεταχείριση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών. Στην προηγούμενη απορρόφηση των ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάσκοντες και φοιτητές εντάχθηκαν σε ομοειδή Τμήματα, ενώ στη δική μας περίπτωση θα ενταχθούν ως επί το πλείστον σε μη συναφή.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι η ακαδημαϊκή ισοπέδωση, καθότι ιδρύονται Τμήματα «χωνευτήρια» και οι φοιτητές μας χάνουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Κραυγαλέα παραδείγματα είναι αυτά των Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εντάσσονται στα Τμήματα Συστημάτων Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και των φοιτητών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, που εντάσσονται στη Νοσηλευτική!
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με κατεύθυνση Ιατρικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τόνισα, πολλές φορές, ότι το δικό μας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχει υψηλή βάση εισαγωγής και πολύ υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας, ερωτώντας, τελικά, τον Υπουργό αν κρύβονται πίσω από την κατάργησή του μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.  
Το σχέδιο των απορροφήσεων δεν βασίστηκε σε καμία αξιολόγηση και δεν συνοδεύεται από μελέτη βιωσιμότητας. Συγκροτείται, χωρίς κριτήρια ένα εθνικό ακαδημαϊκό υποσύνολο, που είναι διαρθρωτικά ασυνάρτητο, θεματικά αλληλεπικαλυπτόμενο και διοικητικά συμπλεκτικό, στερούμενο πλήρως κάθε προοπτικής εμβάθυνσης της ακαδημαϊκής έρευνας και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Προβλέπεται, δε, συνολική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 9,5 εκ. ευρώ ετησίως, με τις δαπάνες για τη λειτουργία των νέων Σχολών και Τμημάτων να είναι ανυπολόγιστες, σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ.
Ως Λαρισαίος αισθάνομαι ιδιαίτερη θλίψη, που το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ένα από τα πιο ιστορικά και παραγωγικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, κλείνει με μεθόδους και διαδικασίες, που ανέλυσα παραπάνω. Η Λάρισα, η καρδιά της ελληνικής περιφέρειας, δεν θα έχει έδρα Πανεπιστημίου, με αρνητικές συνέπειες για τον λαρισαϊκό λαό και την τοπική οικονομία.  

Σελίδα 1 από 25

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.