ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙ


Ως νίκη όλων των Λαρισαίων χαρακτήρισε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας , την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για παραμονή των Σχολών της Πληροφορικής, της Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας στο ΤΕΙ Λάρισας, όπως επίσης και για την λύση που δίνεται για την Μηχανική Βιοσυστημάτων.

Ο βουλευτής αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: Σήμερα δικαιώθηκε μια ολόκληρη πόλη. Αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν δρούμε όλοι μαζί συντονισμένα, τότε μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.


Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κατά του Σχεδίου Αθηνά. Είναι ένα σχέδιο που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια και τώρα κλήθηκε ο Υπουργός να διορθώσει πολλές στρεβλές καταστάσεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε ένα σχέδιο το οποίο αναβαθμίζει την παιδεία, βάζοντας τέλος στη νοοτροπία – κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και Πανεπιστήμιο, όπως είχα αναφέρει και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Με αυτό το σχέδιο θα δημιουργηθούν ανταγωνιστικά ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ που θα παρέχουν στους σπουδαστές υψηλή μόρφωση και ποιότητα σπουδών και θα σταματήσει η κατασπατάληση χρημάτων.


Τάχθηκα από την πρώτη στιγμή υπέρ της παραμονής των σχολών του ΤΕΙ στη Λάρισα και πραγματικά θα ήταν άδικη κάθε άλλη απόφαση. Το ΤΕΙ Λάρισας είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ΤΕΙ της χώρας, με έμπειρο διδακτικό προσωπικό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με διεθνείς συνεργασίες και με χιλιάδες φοιτητές που δίνουν πνοή στη πόλη.


Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που σε μια δύσκολη περίοδο, με  τη οικονομική κρίση να απειλεί την κοινωνική συνοχή και να δημιουργεί εντάσεις, όλη η πόλη ενωμένη, με τεκμηριωμένες προτάσεις, με συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες των φορέων της βγήκε δικαιωμένη.


Ας είναι ο ενωτικός αυτός αγώνας μια παρακαταθήκη για το μέλλον, τόσο για την πόλη όσο και για την πατρ

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.