Νέα

ΚΕΛΛΑΣ: “ΜΑΤΩΜΕΝΟ” ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ«Μικρή σημασία έχει τι λέει η Κυβέρνηση, αλλά μεγάλη, ποιος την πιστεύει…», αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.
Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως “ό, τι έλεγε η ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015 επαληθεύθηκε”, υπογραμμίζοντας πως “η χώρα θα είχε βγει από το μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2015, αν δεν είχε μεσολαβήσει η εκλογή Τσίπρα, η οποία αύξησε το χρέος άνω του 191% του ΑΕΠ από το 180% που ήταν το 2014, ενώ επέβαλλε σωρεία μέτρων δισεκατομμυρίων ευρώ και δύο επιπλέον μνημόνια”.
Σχετικά με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, ο κ. Κέλλας ανέφερε:
«Για ποια έξοδο από τα μνημόνια, για πoια βελτίωση της οικονομίας και για πoια ελπίδα μιλάει η κυβέρνηση;
Διότι, από 1/1/2019 έχει αποφασισθεί η μείωση των συντάξεων κατά 20% και από 1/1/2020 η μείωση του αφορολόγητου στα 5,500 ευρώ σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, με αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, με έλλειψη ρευστότητας στην αγορά».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4% που καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Κέλλας απάντησε πως “το πλεόνασμα αυτό είναι ματωμένο, αφού θα πρέπει να δούμε προηγουμένως τη φορολογία, τον ΦΠΑ, την προκαταβολή φόρου, και όλα όσα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να επιτευχθεί το πλεόνασμα”.
Επιπλέον, σημείωσε πως “στελέχη της κυβέρνησης κάνουν αντιφατικές δηλώσεις, όπως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Λιάκος και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, που μιλούν για μείωση των φορολογικών συντελεστών μετά το 2020 και για πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης”.
Περαιτέρω πρόσθεσε πως “η κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί ουσιαστικές κοινωνικές παροχές, ενώ είναι πολύ μειωμένοι οι προϋπολογισμοί όλων των νοσοκομείων της χώρας και κόπηκαν τα επιδόματα των πολυτέκνων για 49 εκ. ευρώ”.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο του 2018, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε πως “είναι πολύ πιθανό, αφού η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πάει σε εκλογές από 1/1/2019 μετά την περικοπή συντάξεων, εκτός και αν αυτή ανασταλεί”, ενώ πρόσθεσε πως “υπάρχουν και άλλα σοβαρά εθνικά θέματα που μπορεί να ενισχύσουν το σενάριο της επίσπευσης των εκλογών, όπως το σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις”.  
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τουρκικές εκλογές δήλωσε πως “η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό και  έχουν προκαλέσει ένα σπιράλ έντασης, που δεν ευνοεί την καλή γειτονία με την Ελλάδα”, ενώ επεσήμανε πως “ο Ερντογάν δεν αλλάζει, αφού μιλούσε στο παρελθόν για γκρίζες ζώνες και τώρα για μη ελληνικά Ίμια.
Για αυτό και “πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τα λάβει όλα πολύ σοβαρά υπόψη της και να έχει ενιαία γραμμή και όχι ά

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΚΕΛΛΑΣ:ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ “ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ«Το σχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί άλλο ένα πρόχειρο, συγκεντρωτικό και χωρίς προγραμματισμό νομοσχέδιο, που ουσιαστικά αδιαφορεί για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και μάλλον δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την σύντομη τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά την συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μίλησε για “σημαντική υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου” μέσα από το διαρκές “ράβε – ξήλωνε της Κυβέρνησης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Αποδυναμώνονται, συγχωνεύονται ή και καταργούνται πετυχημένες παιδαγωγικές δομές υποστήριξης των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και εισάγονται στη θέση τους απρόσωπες δομές, μακριά από τις σχολικές μονάδες και με απρόβλεπτες παιδαγωγικές προεκτάσεις.
Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου αντικαθίσταται από τα ΠΕ.ΚΕ.Σ., μια δομή αποκομμένη απ’ τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες.
Ο θεσμός των ΚΕΔΔΥ αντικαθίσταται από τα ΚΕΣΥ, που θα είναι υποστελεχωμένα και χωρίς επαρκείς υποδομές, οδηγώντας μαθητές και γονείς στα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα για διαγνώσεις, οι οποίες δε θα παρέχουν εκπαιδευτική υποστήριξη στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Καταργούνται τα ΠΕΚ, χωρίς να προβλέπεται οργανωμένο σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Επιχειρείται, μέσω του πλήρους ελέγχου των συμβουλίων επιλογής ο απόλυτος έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη δυσπιστία των εκπαιδευτικών για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των επιλογών».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας “λαϊκίστικη λογική” στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας:
«Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από τη λαϊκίστικη λογική ότι οι εκπαιδευτικοί δεν αξιολογούνται, ενώ εμπλέκονται στη διαδικασία αξιολόγησης μέσω της αξιολόγησης των διευθυντών σχολείων και ταυτόχρονα επανέρχεται η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης.  Δηλαδή, επιχειρείται μέσω της εμπλοκής των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση, η επέκτασή της μελλοντικά σε όλους, χωρίς αντιδράσεις».
Τέλος ο κ. Κέλλας, δίνοντας το στίγμα της “επόμενης μέρας”, τόνισε:
«Τα τελευταία τρία χρόνια, το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας έχει εγκλωβιστεί σε μια πορεία οπισθοδρόμησης και ιδεοληψιών.
Για την παράταξή μας, ο χώρος της Παιδείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
 Δέσμευσή μας, το τέλος αυτής της φθίνουσας πορείας, που τόσο πολύ ζημιώνει το μέλλον της πατρίδας μας».


ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΚΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ«Πρόκειται για ένα νόμο άνισο, απάνθρωπο και άδικο και η παράταξή μας έχει δεσμευθεί για αποκατάσταση της αδικίας, ενώ ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συναντηθεί προσωπικά με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων».
Αυτά τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την διαμαρτυρία των κυριών του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων για το θέμα των περικοπών και της κατάργησης των συντάξεων χηρείας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, του δημοσιογράφου Σ. Χαριτάτου.
Σε ζωντανή σύνδεση, μάλιστα, με το Υπουργείο Εργασίας, όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους απέναντι στον νόμο Κατρούγκαλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μίλησε στην εκπομπή και τόνισε πως “η κυβέρνηση δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο και βρίσκεται απέναντί τους και όχι δίπλα τους, ενώ τόνισε πως εκείνο που ζητούν είναι μια αξιοπρεπής διαβίωση”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με την τρέχουσα επικαιρότητα και την στάση της Αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών κατά την επιχείρηση αποκόλλησης από τους τελευταίους, του αγάλματος Τρούμαν, υποστήριξε:
«Οι Αστυνομικοί λειτουργούν ανάλογα με τις εντολές που έχουν, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση επενέβησαν, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μία στάση αδράνειας έναντι των καταστροφών των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας».
Τέλος ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, στηλίτευσε τη διαπραγματευτική στάση της Κυβέρνησης, τονίζοντας:
«Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης των Σκοπίων, που απορρίπτουν τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης, της ονομασίας erga omnes και του αλυτρωτισμού, κάνοντας, συγχρόνως, λόγο για αλυτρωτισμό από την πλευρά της Ελλάδας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα  την ελληνική κυβέρνηση, παρουσία μάλιστα, του κ. Κοτζιά».
Όσον αφορά την Τουρκία, τόνισε πως “έχει αλλάξει στρατηγική και έχει απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή της πορεία και το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει την Ευρώπη για να εισπράττει χρηματοροές”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ:ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗΣτον απόηχο της βράβευσης του στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων και στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας επισκέφτηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμού Τυρνάβου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού για τις διακρίσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση εμπαίζει, με τον χειρότερο τρόπο, τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.
Ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που είχε δεσμευτεί για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και πράττει ακριβώς το αντίθετο!
Στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στο νομό μας, παραγωγοί και οινοποιοί, δίνουν καθημερινά μάχη ποιότητας και εξωστρέφειας, έχοντας καταφέρει να τοποθετήσουν το ελληνικό κρασί και τσίπουρο στα υψηλότερα ράφια της Ευρώπης.
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, πάντα πρωτοπόρος, δείχνει τον δρόμο…
Είναι αδιανόητο, μετά από δέκα χρόνια καταστροφικής, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, κρίσης, να ψάχνουμε ακόμη τα αυτονόητα.
Εδώ, από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, έναν Συνεταιρισμό – πρότυπο, καλώ την ελληνική Κυβέρνηση να καταργήσει τον φόρο στο κρασί.
Να καταβάλει ακόμη, κάθε προσπάθεια ώστε να μην εφαρμοστεί στη χώρα μας ο κοινοτικός κανονισμός, που προβλέπει την δυνατότητα εμφιάλωσης και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής των ποτών γεωγραφικής ένδειξης, που θα πλήξει καίρια το τσίπουρο, έμβλημα της περιοχής, με τεράστιες συνέπειες τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την χώρα μας ευρύτερα.
Στη ΝΔ εργαζόμαστε για την διαμόρφωση ενός πλαισίου ανταγωνισμού που θα επιτρέψει και στους οινοποιούς να οραματιστούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον κ. Κέλλα για την στήριξη στον Συνεταιρισμό μας.
Θέλω να τονίσω και εγώ από την μεριά μου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του, την αναγκαιότητα κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Κρασί, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό και υποβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων, σε μαρασμό τόσο τα Συνεταιριστικά Οινοποιεία, όσο και την αγορά.
Είμαι ακόμη απόλυτα σύμφωνος με τον κ. Κέλλα για εγρήγορση απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού, που προβλέπουν τη δυνατότητα εμφιάλωσης ποτών ΠΓΕ εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής».
Στη συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό στα γραφεία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο   Τσιτσιρίγγο, συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο Γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, ο Διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η Οινολόγος κ. Σούλα Παναγιώτου, ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Αθανάσιος Πλιάκας, ο Ιατρός Εργασίας του Συνεταιρισμού κ. Ανδρέας Καλακαλάς και το πρώην στέλεχος κ. Γιώργος Παπαλέξης.
Ακόμη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Τυρνάβου κκ. Χριστόφορος Κατσαρός, Γιώργος Σακούτσιος, Κώστας Κόκκινος καθώς και ο Τομεάρχης Υποδομών της ΔΗΜΤΟ  Τυρνάβου κ. Χρήστος Παληός.

Σελίδα 1 από 61

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.