ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε ο βουλευτής της ΝΔ του Ν.Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι κτηνοτρόφοι παρουσίασαν αναλυτικά στον βουλευτή όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν : 

 

 
•    Να ξεκαθαρίσει σύντομα το θέμα χαρακτηρισμού των εκτάσεων ως βοσκότοποι και ως δάση
•    Να υπάρξει οικονομική ενίσχυση για τους αιγοπροβατοτρόφους από το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή του << de minimis >> για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας καθώς και την ενεργοποίηση των μέτρων ειδικής στήριξης του άρθρου 68
•    Ενημέρωση  για την πορεία των συνεταιρισμών και των κτηνοτροφικών συλλόγων
•    Να λυθεί το θέμα για τις χορηγήσεις αδειών λειτουργίας κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
•    Να λυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες πληρωμών του 2010 από το εθνικό απόθεμα
•    Να γίνει αλλαγή του μητρώου των κτηνοτρόφων από τα κτηνιατρεία
•    Να γίνει  ενημέρωση για το αίτημα σχετικά με το πεντάμηνο θερινής παραμονής και να γίνει τετράμηνο
•    Να γίνει ρύθμιση δανείων για όσους κτηνοτρόφους είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.


Ακόμη συζητήθηκε ενδελεχώς το θέμα των βοσκότοπων όπως και η πρόταση για δημιουργία διεπαγγελματικής στη Φέτα και δημιουργίας ομάδας παραγωγών. Το θέμα της Φέτας είναι μείζονος σημασίας και οι κτηνοτρόφοι θέλουν την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την παραγωγή Φέτας ( κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, τυροκόμοι και βιομηχανίες) αφού αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει το ισχυρότερο εργαλείο στα χέρια των κτηνοτρόφων.  

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους στο αρμόδιο Υπουργείο και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι δίπλα στη γεωργία και την κτηνοτροφία καθώς σε αυτούς τους δύο πυλώνες θα δοθεί το στοίχημα της ανάπτυξης. Τέλος τους διαβεβαίωσε ότι  θα είναι δίπλα τους και οι δίαυλοι επικοινωνίας μαζί τους θα είναι συνεχείς και η συνεργασία τους διαρκής.


 Οι κτηνοτρόφοι που παρευρέθησαν στην συνάντηση ήταν : Παλάσκας Νικόλαος- Πρόεδρος, Μπαρδανίκας Ιωάννης- Αντιπρόεδρος, Μητρούσιας Χρήστος- Αντιπρόεδρος Τρικάλων, Μιχαλογιάννης Γεώργιος- Αντιπρόεδρος Ελασσόνας, Κωτούλας Ιωάννης- Μέλος, Δόκος Νικόλαος- Μέλος, Γκουρουμπίνος Ιωάννης- Μέλος,  Κόκουρας Ιωάννης – Μηχανικός και Τζιότζιος Μιχάλης- πρώην Πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.