ΣΤΗ 5η ΥΠΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΣΤΗ 5η ΥΠΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Την 5η ΥΠΕ επισκέφθηκε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Λάζαρο Μακρή, τον Υποδιοικητή κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη και τον Διευθυντή της ΥΠΕ κ. Γιάννη Γκουγκογιάννη.


 Ο βουλευτής ενημερώθηκε από την διοίκηση της ΥΠΕ για θέματα υγείας

του Νομού αναφορικά με το Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και για τα Κέντρα Υγείας.
Ειδικότερα ο βουλευτής εστίασε στο μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει και πληροφορήθηκε την προκήρυξη 5 θέσεων επικουρικών ιατρών μεταξύ των οποίων και αναισθησιολόγου, όπου παρατηρείται και τεράστιο κενό. Επίσης ο βουλευτής ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ για την ένταξη έργων αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία και άκουσε με ικανοποίηση σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις.


Για το ίδιο θέμα ο κ. Κέλλας τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης και στελέχωσης του ογκολογικού τμήματος, κάτι που βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού εγκρίθηκε μέσω ΕΣΠΑ η προμήθεια και η εγκατάσταση εξομοιωτή ακτινοθεραπείας για το ΠΝΛ κάτι που αναβαθμίζει τη Θεσσαλία και διευκολύνει τους κατοίκους της.


Μια άλλη σημαντική εξαγγελία είναι και η επαναδραστηριοποίηση 4 κινητών μονάδων υγείας που θα επισκέπτονται την περιφέρεια και θα εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.


Τέλος από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της ΜΑΦ του ΓΝΛ η λειτουργία της οποίας θα απελευθερώσει άμεσα 8 κλίνες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη.
 Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.