ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση, επισκέφθηκε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

 Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα των  ΚΕ.Π. Α, της έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας- ειδικά των νέων - που αντιμετωπίζει η χώρα μας.Ειδικότερα για το μεγάλο πρόβλημα καθυστέρησης  των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας στις επιτροπές γνωματεύσεων  και στην καταβολή των συντάξεων, ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στη  πρόσληψη 400 γιατρών για την αντιμετώπιση της μεγάλου χρόνου αναμονής  που υπάρχει στον ορισμό των επιτροπών με αποτέλεσμα την μακροχρόνια παραμονή των δικαιούχων σε λίστες  και την καθυστέρηση καταβολής παροχών, επιδομάτων και  συντάξεων.

Όσον αφορά το μείζον θέμα  της ανεργίας, ο Υπουργός εξήγησε ότι  το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας θα χωρίζεται σε τρείς τομείς. Αρχικά θα υπάρξει 1 μήνας εκπαίδευσης ή 100 ώρες κατάρτισης για νέους έως 30 ετών σε οποιοδήποτε τομέα ή ειδικότητα επιθυμούν.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει 5 μηνη εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με όλο το μισθολογικό κόστος να το αναλαμβάνει το κράτος και τέλος 12 μηνη απασχόληση σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν με τις εργοδοτικές εισφορές να τις αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας.

Ο βουλευτής άκουσε με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του Υπουργού, δηλώνοντας ότι σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους ανθρώπους.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.