ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΥΣ - ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Κρεατοπαραγωγών Νομού Λάρισας, είχε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι Αγελαδοτρόφοι παρουσίασαν αναλυτικά στον βουλευτή όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 

Συγκεκριμένα, οι Αγελαδοτρόφοι  έκαναν τις παρακάτω  προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020:


•    Έτος αναφοράς εφόσον υπάρξει να καθιερωθεί το 2011.
•    Να υπάρξει πλαφόν ως προς τον βοσκότοπο στα 10στρ/     Μ.Χ.Ζ. κατ΄ ελάχιστο, καθώς και ελάχιστος αριθμός Μ.Χ.Ζ. ανά στρεμματική έκταση βοσκότοπου.
•    Να μελετηθεί η εφαρμογή τύπου υπολογισμού της συνολικής επιδότησης στον οποίο να υπολογίζεται το σύνολο σε σχέση με το ζωικό κεφάλαιο, τον βοσκότοπο και την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών.
•    Στην διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ, να επιβραβευθούν μόνο όσοι παράγουν έργο και προϊόντα προστιθέμενης (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ) αξίας.
•    Να υπολογισθεί όλη η Ελληνική επικράτεια ως μια περιφερειακή Ενότητα και να ρυθμιστεί το θέμα με τους κοινοτικούς – δασικούς Βοσκότοπους – χερσολίβαδα – δασικές εκτάσεις κλπ.  
•    Με την επισήμανση ότι οι αγελαδοτρόφοι ελευθέρας βοσκής είναι οι κυριότεροι χρήστες - νομείς – φύλακες των βοσκότοπων στην χώρα μας επί 12 μήνες, με την απόδοση βοσκότοπου στις μονάδες  γαλακτοπαραγωγής παρόλο που δεν κάνουν χρήση των βοσκοτόπων, σε πολλά χωριά δεν επαρκεί ο βοσκότοπος για αυτούς που είναι οι κύριοι δικαιούχοι, δηλαδή οι εκτροφείς ελευθέρας  Βοσκής βοοειδών, αιγοπροβατοτρόφοι κλπ.


Να αποδίδονται οι επιδοτήσεις στους εκτροφείς γαλακτοπαραγωγής με ειδικά δικαιώματα.


•    Να τροποποιηθεί ο Νόμος Σκανδαλίδη για τα εποικιστικά λιβάδια.(Ν.4061/2009)
•    Να μπουν σε εφαρμογή οι έλεγχοι στην διακίνηση και λιανική πώληση του βόειου κρέατος, στα κρέατα που προέρχονται από σφάγια στην Ελλάδα, αλλά και στα εισαγόμενα έτοιμα σφαγμένα Βοοειδή.
•    Να εφαρμοστεί πρόγραμμα ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων με επιδότηση της προμήθειας των microchips και των συσκευών ανάγνωσης (e-code readers).
•    Να επανδρωθούν τα αγροτικά κτηνιατρεία με κτηνιάτρους σύμφωνα με το οργανόγραμμα λειτουργίας.  
 
Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να είναι δίπλα στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία καθώς σε αυτούς τους δύο πυλώνες θα δοθεί το στοίχημα της ανάπτυξης και τους διαβεβαίωσε ότι  η επικοινωνία μαζί τους θα είναι διαρκής.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν: Πέτσας Γιάννης – Πρόεδρος, Κουσταφάκας Αθανάσιος – Αντιπρόεδρος, Κουτίνας Αθανάσιος – Ταμίας και  Νυχτερίδας Γιάννης – Μέλος.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.