ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημόσια περιουσία, κ. Αβραάμ Γούναρη, συναντήθηκε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Ιδιοκτητών των παραλίων του Δήμου Αγιάς, αλλά και της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ν. Λάρισας κυρίας Ευαγγελίας Κωφού.

 


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση ρύθμιση για τις εκτάσεις του Δημοσίου του παλιού αιγιαλού των παραλίων του Δήμου Αγιάς που το μεγαλύτερο μέρος τους είναι δομημένο. Ο βουλευτής σημείωσε στο Γενικό Γραμματέα ότι η Κτηματική Υπηρεσία εκδίδει πρόστιμα για τις περιοχές αυτές επί σειρά ετών, ενώ ιδιοκτήτες των εκτάσεων είναι κάτοχοι κύριων συμβολαίων αλλά και πολεοδομικής άδειας.


Πρόταση του βουλευτή με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνοι και οι ιδιοκτήτες, είναι  να γίνει εξαγορά των εκτάσεων από τους νόμιμους ιδιοκτήτες με συμβολικό – ευεργετικό τίμημα.


Πρόταση που είναι επιβεβλημένη, αφού και θα δοθεί οριστική λύση για τις ιδιοκτησίες και θα δοθεί τόνωση για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών μέσα από την εκμετάλλευση ευεργετημάτων του αναπτυξιακού νόμου αλλά και το κράτος θα εισπράξει χρήματα, πράγμα που δεν γίνεται με τα επιβαλλόμενα πρόστιμα.


Ο Γενικός Γραμματέας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο και αυτονόητο του αιτήματος των ιδιοκτητών, συμφώνησε με τις προτάσεις και υποσχέθηκε επίσπευση των διαδικασιών για να δοθεί άμεσα λύση σε συνεργασία με τις αρμόδιες  υπηρεσίες.Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.