ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη είχε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μεταξύ άλλων οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά για τα δύο νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και θα αφορούν την φορολογική διοίκηση και τη φορολογία για τα ακίνητα.
 Επίσης στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των οικονομικών υπηρεσιών, συζήτησαν

το θέμα της συγχώνευσης της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας με την Οικονομική Επιθεώρηση Ηπείρου για τη δημιουργία Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής Ελλάδας, όπου ο βουλευτής διεμήνυσε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα της δημιουργίας Διεύθυνσης με έδρα τη Λάρισα . Ο Υφυπουργός έδειξε να κατανοεί το δίκαιο του αιτήματος και υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει θετικά το θέμα.

 Για το θέμα των νομοσχεδίων, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κέλλα ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με διατάξεις και νόμους που θα περιορίζουν και θα τιμωρούν τη φοροδιαφυγή.


Επίσης ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου και η υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, κάτι που θα μειώσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή.
Για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι μελετάται η θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που καταβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και θα αφορά όλα τα ακίνητα.


Ο κ. Κέλλας ζήτησε και έλαβε επιπλέον ενημέρωση και για την φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων, όπου και πληροφορήθηκε με ικανοποίηση την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει από την φορολόγηση τις αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή αν υπάρξει φορολόγηση με βάση τα περιουσιακά κριτήρια, θα αφορά μεγάλους κλήρους.


Στο τέλος της συζήτησης οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης στη φορολογία ακινήτων θα πρέπει τα βάρη να κατανεμηθούν δικαιότερα ώστε να συνεισφέρουν όλοι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.