Νέα

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΚΕΛΛΑΣ:ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ«‘‘Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί τον πυρσό των αρχών και των αξιών μας, που περνά από γενιά σε γενιά’’, είπε κάποτε ο Κώστας Καραμανλής! Είναι ιδιαίτερη χαρά, να βρίσκομαι, σήμερα, κοντά σας και να γιορτάζουμε εδώ, στην Πάτρα, τα 44 χρόνια ζωής της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πάντα στην κορυφή και πάντα πρωτοπόρα, γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας στη χώρα μας!».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε εκδήλωση για τα 44 χρόνια της ΟΝΝΕΔ με θέμα την Παιδεία του 2030, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Κ. Δέρβου και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Β. Σιαδήμα, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Βουλευτή ΝΔ Ν. Αχαΐας, κ. Ι. Φωτήλα, του πρώην Βουλευτή κ. Αθ. Νταβλούρου, του Προέδρου της ΝΟΔΕ, κ. Ανδ. Μαζαράκη, καθώς και των στελεχών των οργανώσεων του κόμματος στον Νομό.
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ τόνισε: «Όλα είναι θέμα Παιδείας. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις απέναντι στην ‘‘μπαχαλοποίηση’’ και τη διάλυση, που έχουν προκαλέσει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θέλουμε ένα σχολείο, που θα είναι ελεύθερο και ευέλικτο σε σχέση με την οργάνωση και τη διαχείριση πόρων. Θέλουμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, ώστε οι μαθητές να εξοικειώνονται με την πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες και να αναπτύσσουν κριτική σκέψη. Σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα δημιουργηθεί και από ένα πρότυπο σχολείο. Η διάλυση, που έχει συντελεστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και θα θεσπίσουμε ένα σταθερό πλαίσιο αξιολόγησης για τους μαθητές, προσφέροντας στα παιδιά μας ολοκληρωμένες γνώσεις. Παράλληλα, θα στηρίξουμε την Ειδική Αγωγή και τη λειτουργία ειδικών ΙΕΚ και ΣΕΚ.
Στηρίζουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Όλες οι αδικίες που συντελούνται στα συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης θα αρθούν άμεσα, καταργώντας τον συγκεκριμένο νόμο.
Θέλουμε Πανεπιστήμια, τα οποία θα είναι ανταγωνιστικά στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, συνδέοντας την ακαδημαϊκή έρευνα με την αγορά εργασίας, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης της τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι άντρα ανομίας και θα εμπεδώσουμε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας. Είναι απαράδεκτο να ξυλοκοπούνται καθηγητές και να διακινούνται ναρκωτικά εντός των Ιδρυμάτων, ενώ αντιεξουσιαστές τρομοκρατούν ανενόχλητοι τους φοιτητές και ο Ρουβίκωνας ανοίγει ‘‘γραφείο ενημέρωσης’’ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη στη χώρα, αναχαιτίζοντας το ‘‘Brain Drain’’, που στερεί την Πατρίδα από πολυτιμότατο έμψυχο δυναμικό και πόρους, για αυτό και είμαστε υπέρ της ίδρυσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων».
Παράλληλα, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των στελεχών της παράταξης:
«Καλώ όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες, με μπροστάρηδες εσάς τη νεολαία, που θέλει την πρόοδο της Πατρίδας μας, να συστρατευτούν μαζί μας.
Το 2030, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μία διαπεριφερειακή δύναμη για την Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Για αυτή την Ελλάδα, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή!
Ζήτω η ΟΝΝΕΔ! Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!»

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ«Μακαριώτατε, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, σας καλωσορίζω στην Πατρίδα και σας συγχαίρω για την ανώτατη τιμητική διάκριση “Χρυσούς Αριστοτέλης”, που απονέμει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς το πρόσωπό σας για την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη προσφορά σας στην Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
Η απονομή της διάκρισης αυτής πραγματοποιείται από το ΑΠΘ σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αναλόγως εξαιρετικό και μοναδικό, θα προσθέσω εγώ, είναι το ακαδημαϊκό και, κυρίως, το ποιμαντορικό σας έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας σας στην Εκκλησία μας, την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού».
Τα ανωτέρω μετέφερε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εκ μέρους του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΠΘ, τιμώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του στην Εκκλησία και τον Ελληνισμό.
Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:
«Σήμερα, μετά από 26 χρόνια προσφοράς στη γειτονική μας χώρα, ο Μακαριώτατος κατόρθωσε να στεριώσει και να αναπτύξει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, κυριολεκτικά, μέσα από τα συντρίμμια.
Μία Εκκλησία που αποτελεί το στήριγμα της Πίστης για όλους τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, που κατοικούν στην Αλβανία και ειδικότερα, για την Ομογένεια της Βόρειας Ηπείρου, η οποία δοκιμάζεται διαρκώς.
Η ακάματη δράση του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μία παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό συνολικά.
Ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας τον ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας και εύχομαι, από βάθους καρδιάς, ο Θεός να του δίνει πάντοτε υγεία, δύναμη, κουράγιο και έμπνευση, ώστε να συνεχίσει το έργο του για πολλά χρόνια ακόμη.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ διπλά τις αρχές του ΑΠΘ, τόσο για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν τον Μακαριώτατο και την αρτιότητα της τελετής, όσο και για το μήνυμα της άρρηκτης ενότητας Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που πέμπουν προς πάσα κατεύθυνση, από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας μας, η οποία δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, έπειτα από το ολέθριο σφάλμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραχωρήσει όνομα και να αναγνωρίσει εθνικότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Είχα, δε, την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο και πολίτες της Βορείου Ελλάδος, στους οποίους μετέφερα την πάγια θέση του κόμματός μας και του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη:
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία εφόσον έρθει, τελικά, στη Βουλή, και δεν πρόκειται να τη φέρει προς κύρωση, όταν θα είμαστε κυβέρνηση.
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!
Δεν εκχωρούμε την εθνική μας κληρονομιά και δεν συναινούμε στην παραχάραξη της ιστορίας μας.
Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!».

ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟ “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ”«Η απόφαση του κ. Γαβρόγλου, σε σχέση με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης στο Λύκειο και την υποβάθμιση των Θετικών Επιστημών, επαληθεύει όσα έχουμε επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση εδώ και τρία χρόνια.
Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στερούνται σχεδιασμού και προγράμματος και επιδιώκουν αποκλειστικά και μόνο την επιβολή των ιδεοληψιών τους, βυθίζοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνολικά, στο μπάχαλο και τη διάλυση».
Τα ανωτέρω δήλωσε, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα τις ανακοινώσεις Ενώσεων Εκπαιδευτικών Θετικών Επιστημών, σε σχέση με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης που εισήγαγε ο Υπουργός Παιδείας.
Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε:
«Ποτέ η Παιδεία στη χώρα μας δεν είχε ζήσει ανάλογες στιγμές απαξίωσης.
Στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας αυτή τη φορά τα μαθήματα των Θετικών Επιστημών, που μπαίνουν στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αξιολόγησης.
Η ηγεσία του Υπουργείου, μάλιστα, εμπαίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αφού η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσαφηνιστεί προσεχώς με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου.
Αποτελεί δέσμευση για την παράταξή μας η αποκατάσταση του κύρους της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, διασφαλίζοντας συγχρόνως ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, που θα καταστήσει την Ελληνική Παιδεία πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική με γνώμονα την ανθρώπινη ανάπτυξη».


ΚΕΛΛΑΣ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ«Η τακτική του Υπουργού Παιδείας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω, θυμίζοντας την παλιά προσέγγιση ‘‘κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο και όποιος πολιτικός έχει δύναμη, δημιουργεί και μια σχολή στον τόπο του’’. Δυστυχώς, με αυτές τις αντιλήψεις η Πατρίδα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τη συνάντηση Γαβρόγλου με Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία αποφασίσθηκε η εισαγωγή διάταξης για την ίδρυση και άλλου Πανεπιστημίου (Στερεάς Ελλάδας) με έδρα τη Λαμία, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».
Συγχρόνως, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε:
«Αναδεικνύονται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, με τις οποίες νομοθετεί ο κ. Υπουργός. Ο κ. Γαβρόγλου ήρθε στη Λάρισα, επισκέφθηκε το ΤΕΙ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το έργο του, ενώ υποστήριξε ότι τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς συναίνεση. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έθεσε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. Συνεπώς, είτε είπε ψέματα στη Λάρισα, είτε άλλαξε πάλι γνώμη και υπέπεσε σε αντίφαση. Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες και δεικνύουν μία αντιφατική και περίπλοκη ψυχοσύνθεση.
Είναι αδιανόητο σε ένα νομοσχέδιο να συνενώνονται το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, να δημιουργούνται τέσσερα Τμήματα στην πόλη της Λαμίας, να δημιουργούνται οκτώ Τμήματα στα Ψαχνά Ευβοίας, που εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα τέσσερα σε Καρπενήσι, Θήβα και Άμφισσα, που εντάσσονται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ, παράλληλα, συγκροτείται Ακαδημαϊκό Συμβούλιο – με τη συμμετοχή δύο μελών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – για να μελετήσει την ίδρυση και άλλου-αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι το εγχείρημα των συνενώσεων ουδεμία σχέση έχει με την εμβάθυνση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της έρευνας. Ο Υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων, αλλά την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που συνοδεύονται από ισχυρές δόσεις τοπικισμού».
   

Σελίδα 1 από 72

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.