Νέα

ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


 
«Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, που πιστεύει στο επιχειρείν, πιστεύει στο συνεταιρίζεσθαι, πιστεύει στους Έλληνες παραγωγούς, πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας. Η παρουσία οινοποιητικών επιχειρήσεων απ’ όλη τη Θεσσαλία, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, ανάπτυξης και εξωστρέφειας».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κρασιού, που διοργανώνεται από την ΕΣΥΝΕ στη Λάρισα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης του “συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που δεν είναι άλλο από την παραγωγή ποιοτικότατων αγροτικών προϊόντων, μέσα από ένα μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό για την ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών κρασιών.
«Ο οινοποιητικός κλάδος αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα “χαρτιά” της χώρας για ανάπτυξη και εξωστρέφεια, καθώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας προσδίδουν στα κρασιά μας μοναδική ποιότητα. Αυτό λοιπόν το πλεονέκτημα οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε και με ένα μακρόπνοο σχέδιο, με στόχους και όραμα, να δώσουμε κίνητρα στις οινοποιητικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, να παράξουν και να εξάγουν τα προϊόντα τους».
Ο κ. Κέλλας, άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον φόρο στο κρασί, σημειώνοντας:
«Για τρία ολόκληρα χρόνια συντελέστηκε ένα έγκλημα στον κλάδο. Ο παράλογος και αντιαναπτυξιακός φόρος, που επιβλήθηκε στο κρασί, ευνόησε τις εισαγωγές οίνου από τρίτες χώρες, διόγκωσε την παραοικονομία και τελικά, λειτούργησε εξοντωτικά για τον οινοποιητικό κλάδο».
Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και τους εκθέτες – παραγωγούς, που ανέδειξαν το φεστιβάλ οίνου σε θεσμό για την Θεσσαλία, παρότρυνε τους οινοπαραγωγούς να συνεχίσουν να παράγουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται καθώς “οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

ΣΤΟ Υπ.ΑΑΤ Ο ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣΤο αίτημα των Ελλήνων Μελισσοκόμων για άμεση λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου, με ταυτόχρονη κατάργηση των δηλώσεων διαχείμασης, ήταν το βασικό θέμα στη συζήτηση των μελών της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, την Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή και τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, στην έδρα του Υπ.ΑΑΤ, στην Αθήνα
Τα μέλη της ομοσπονδίας, ενημέρωσαν τους τρεις πολιτικούς για την αναγκαιότητα λειτουργίας ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου, σύμφωνα με τον κανονισμό 1366/2015 της ΕΕ, που θα απλοποιήσει την γραφειοκρατία και θα δώσει την πραγματική εικόνα της ελληνικής μελισσοκομίας. Επεσήμαναν, μάλιστα, πως “το Υπ.ΑΑΤ το 2016 πήρε την παράλογη και καταστροφική για τον κλάδο, απόφαση να αγνοήσει τα μελισσοκομικά μητρώα και να αποστείλει στην ΕΕ στοιχεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις διαχείμασης των μελισσοκόμων, με αποτέλεσμα να δηλωθούν πολύ λιγότερα μελίσσια από τα πραγματικά, να υποβιβαστεί η χώρα στην ευρωπαϊκή κατάταξη και να μειωθεί η χρηματοδότηση για την τριετία 2020 – 2022 κατά 800.000 ευρώ  / έτος”.
Στην συζήτηση, τέθηκε και το θέμα της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης, για να ενταχθεί η μελισσοκομία στην οικοτεχνία, καθώς μέσα από μια τέτοια ενέργεια θα ευνοηθεί η εξωστρέφεια και η καινοτομία, καθιστώντας βιώσιμες πολλές μικρές μελισσοκομικές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να εμπορεύονται μια σειρά προϊόντων με βάση το μέλι.
Τα μέλη της ομοσπονδίας έθεσαν, ακόμη, το ζήτημα της επιβολής με νόμο ρητής απαγόρευσης των ψεκασμών των ανθοφόρων φυτών τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, ενώ ζήτησαν και την σαφή οδηγία της πολιτείας προς τις δημόσιες υπηρεσίες για τον ορισμό του δημόσιου δρόμου, καθώς όπως υποστηρίζουν “σε πολλά Δασαρχεία ή Δήμους της χώρας, ταυτίζουν τους αγροτικούς και δασικούς δρόμους με τους δημόσιους, με αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι να μην βρίσκουν τοποθεσία για τα μελίσσια τους”.
Τέλος, από την πλευρά των μελισσοκόμων τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας, ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις τόσο των προγραμμάτων όσο και της εκταμίευσης κονδυλίων.
Από την πλευρά του, ο κ. Κέλλας, ευχαρίστησε τον Υπουργό και την Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος για συνάντηση αλλά και για τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων τους.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Βασίλης Ντούρας και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Καλαπούτης.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ«Πιστεύουμε βαθύτατα και έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι “όλα είναι θέμα παιδείας”, γι’ αυτό το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια προβλέπει την εντατικοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία, σε συνδυασμό με την εισαγωγή μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων και τη διοργάνωση ημερίδων με τη συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Ο.Τ.Α.
Η πρωτοβουλία σας για την ενημέρωση των παιδιών μας είναι αξιέπαινη και εναρμονίζεται με την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.»
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που παρουσίασε το πρόγραμμά της για την ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Νομού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σχετικά με την οδική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια.
Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στους υπόλοιπους άξονες του σχεδίου της Ν.Δ. για την οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας:
«Στόχος μας είναι η μείωση των θανάτων κατά 50% εντός της επόμενης δεκαετίας. Το σχέδιό μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των οδικών δικτύων και των συναφών υποδομών, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την παροχή αμεσότερης φροντίδας στους παθόντες, υπό τον συντονισμό διϋπουργικής επιτροπής.
Παράλληλα, μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, με βάση τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:
«Το βήμα της Επιτροπής μας είναι προσβάσιμο σε όλους όσοι δύνανται με τη γνώση και την εμπειρία τους να εισφέρουν στην εκπόνηση προτάσεων, που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους τους συντελεστές του προγράμματος καλή δύναμη και καλή επιτυχία».


ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
ΚΕΛΛΑΣ: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥΤην ευκαιρία να συγχαρεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το μέχρι τώρα έργο του, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με δήλωσή του στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, παροσυσία, εκτός του κ. Χρυσοχοίδη, του Προέδρου κ. Χρήστου Καπετάνου και κομματικών στελεχών.

«Με την εμπέδωση τους αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους χώρους και με τους αυξημένους ελέγχους στα θαλάσσια σύνορά μας, αποδείξαμε πλέον ότι υπάρχει κράτος παντού» τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος εξέφρασε, μετά και τη σύσκεψη που προηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «δεν θα δημιουργηθεί νέα δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι και δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η δομή του Κουτσόχερου».

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ώστε να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαδικασία για τους αιτούντες άσυλο και να υπάρξει άμεση επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, εφόσον απορρίπτεται η αίτηση τους.

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την υπόλοιπη επικαιρότητα, στάθηκε στην οικονομία, τονίζοντας ότι «θα πρέπει γρήγορα μέσα από τους ρυθμούς ανάπτυξης, που επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες δουλειές και να στηριχθεί η μεσαία τάξη».

Σελίδα 1 από 91

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.