Κοινοβουλευτική δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΤΑ VOUCHER “ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στα Προγράμματα Ειδικής Αγωγής από την απόφαση της Κυβέρνησης για εισαγωγή αποζημίωσης με voucher στους Επαγγελματίες Υγείας, φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως “η συγκεκριμένη διαδικασία δεν δείχνει σεβασμό στις ανάγκες των δικαιούχων, την στιγμή μάλιστα, που αφορά ένα από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας μας, ενώ  πλήττει καίρια τους επιστήμονες θεραπευτές”.
Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:
Στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο (ΦΕΚ Α’ 109/14-6-18) περιέχεται νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας, που αφορά τους Επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους δικαιούχους Ειδικής Αγωγής.
Η όλη διαδικασία, όμως, που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο για τις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1/8/2018 (προβλέπεται εισαγωγή αποζημίωσης με voucher), χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, ασάφεια, αντιφάσεις, ακόμη και παραπομπή σε μελλοντικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.
Ενδεικτικό, ακόμη, της οπτικής του Υπουργείου αλλά και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι πως η δαπάνη για την Ειδική Αγωγή καθορίστηκε χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, παρά μόνο την εκτίμηση των αρμοδίων ότι ήταν υψηλή και χωρίς να έχουν προηγηθεί επιδημιολογικές μελέτές για τις ανάγκες του πληθυσμού.
Το μέσο που χρησιμοποιήθηκε λοιπόν, για να επιτευχθεί η μείωση του προυπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, είναι τα voucher, βεβαιώσεις  δηλαδή, που θα υπόκεινται σε διπλό υποχρεωτικό “κούρεμα” με απροσδιόριστο ύψος.
Επειδή η όλη διαδικασία δεν δείχνει σεβασμό στις ανάγκες των δικαιούχων, τη στιγμή μάλιστα, που αφορά ένα από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Επειδή πίσω από τα voucher κρύβεται ένα χαμηλός, κλειστός προυπολογισμός, δηλαδή πρόκειται για μια ακόμη περικοπή στις παροχές της Ειδικής Αγωγής, που θα την “πληρώσουν” οι δικαιούχοι της Ειδικής Αγωγής και οι οικογένειές τους.
Επιδή το Υπουργείο Υγείας, ουσιαστικά, επιβάλλει στους ιδιώτες επιστήμονες θεραπευτές (λογοθεραπευτές, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές κλπ) πληρωμή  με μια βεβαίωση, χωρίς να γνωρίζουν το πραγματικό αντίκρισμα και τους όρους εξόφλησης, την ώρα που οι υποχρεώσεις τους “τρέχουν”.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ
Είναι στις προθέσεις σας να επανεξετάσετε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις προς όφελος των παραγματικών αναγκών των δικαιούχων Ειδικής Αγωγής, χωρίς να πλήττονται οι επαγγελματίες θεραπευτές;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΚΕΛΛΑ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ«Σημειώνεται ότι, ο ΕΛ.Γ.Α για τις ζημιές στις καλλιέργειες που σημειώθηκαν κατά το έτος 2017 στην Π.Ε. Λάρισας έχει προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους, περίπου, 11.700.000 ευρώ στους δικαιούχους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς (το ποσό αφορά τις αποζημιώσεις για όλες τις ζημιωθείσες καλλιέργειες στην εν λόγω Π.Ε. για τις οποίες έχει καταβληθεί το 70% στους δικαιούχους παραγωγούς) και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωσή τους μετά την διαδικασία αναθεώρησης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη».
Τα ανωτέρω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, σχετικά με τις πρόσφατες ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Νομού.
Σημειώνεται ότι από τις 10/7/2018, ο Λαρισαίος πολιτικός είχε επισημάνει αναλυτικά προς τον κ. Αποστόλου τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Φαρσάλων, που ήρθαν αντιμέτωπες με την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, θέτοντάς του τα εξής ερωτήματα:
1.     ‘’Με ποιες ενέργειες θα ανταποκριθείτε στο πάγιο αίτημα των αγροτών για έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις;
2.    Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας για την αποπληρωμή των εκκρεμών περσινών υποχρεώσεων προς τους παραγωγούς;’’
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού:
‘’Όσον αφορά τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν την 7η και 8η Ιουνίου του 2018 σε διάφορες καλλιέργειες (βαμβάκια, καλαμπόκια, αμπελοειδή, βιομηχανική τομάτα κ.λπ.) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Λάρισας, και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Κιλελέρ, Φαρσάλων, Αγιάς και Τυρνάβου διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τους γεωτεχνικούς του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς.
Σχετικά με τη διενέργεια των εκτιμήσεων, σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διενεργούνται σύμφωνα με τους Κανόνες της Γεωπονικής Επιστήμης και του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α. Στους εκτιμητές δίνονται οδηγίες να είναι αντικειμενικοί και δίκαιοι και τα πορίσματα που διατυπώνουν, να εκφράζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών. Στο ποσοστό της ζημιάς περιλαμβάνονται εκτός από την απώλεια της παραγωγής (ποσοτική ζημιά) και η ζημιά που προέρχεται από την ποιοτική υποβάθμισή της, η οποία προκαλείται από την επίδραση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιογόνων αιτίων, εξαιτίας των οποίων προκαλείται μείωση του αντικειμενικώς προσδοκώμενου εισοδήματος του παραγωγού.
Σημειώνεται, επίσης, ότι πέραν της αξιοπιστίας των εκτιμήσεων, στόχος του ΕΛ.Γ.Α. είναι και η ταχύτητα διενέργειάς τους, σε επίκαιρο για κάθε καλλιέργεια χρόνο, από έμπειρο γεωτεχνικό προσωπικό. Ως εκ τούτου, ο ΕΛ.Γ.Α., για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων, έχει προβεί στη στελέχωση των Υποκαταστημάτων του, συμπεριλαμβανομένου και του Υποκαταστήματος Λάρισας, με εποχικό γεωτεχνικό προσωπικό, έως οκτάμηνης απασχόλησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (μέσω ΑΣΕΠ).
Εκ των ανωτέρω, γίνεται φανερό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας εκ μέρους των παραγωγών, καθώς στη διατύπωση του πορίσματος και, κατά συνέπεια, και στο ποσό της καταβληθείσας αποζημίωσης, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση της τελικής ζημιάς.
Αναφορικά με τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων που δίδονται από τον ΕΛ.Γ.Α., σημειώνεται ότι η εν λόγω διαδικασία είναι συγκεκριμένη και ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία ως εξής:
    Με την εμφάνιση της ζημιάς στην καλλιέργεια διενεργούνται οι απαραίτητες επισημάνσεις, γίνονται αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.
    Ο Οργανισμός, εν συνεχεία, προβαίνει σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις.
    Πραγματοποιείται η επεξεργασία των στοιχείων από το αρχείο ΟΣΔΕ, το οποίο
    αποστέλλεται στον ΕΛ.Γ.Α. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του φθινοπώρου έκαστου χρόνου.
    Κοινοποιούνται τα πορίσματα.
    Ακολουθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που έχουν υποβάλει τη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής (ΔΚ/Ε) και έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη ΔΚ/Ε.
Διευκρινίζεται ότι κάθε στάδιο της προαναφερθείσας διαδικασίας χρειάζεται και τον ανάλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, ο Οργανισμός, εφόσον είναι εφικτό, καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη συγκομιδή του προϊόντος και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του αρχείου ΟΣΔΕ. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε σύγκριση με τα παρελθόντα έτη, οι εκκαθαρίσεις των ζημιών πραγματοποιούνται σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι, ο ΕΛ.Γ.Α για τις ζημιές στις καλλιέργειες που σημειώθηκαν κατά το έτος 2017 στην Π.Ε. Λάρισας έχει προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους, περίπου, 11.700.000 ευρώ στους δικαιούχους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς (το ποσό αφορά τις αποζημιώσεις για όλες τις ζημιωθείσες καλλιέργειες στην εν λόγω Π.Ε. για τις οποίες έχει καταβληθεί το 70% στους δικαιούχους παραγωγούς) και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωσή τους μετά την διαδικασία αναθεώρησης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη.
Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, από το προαναφερόμενο αίτιο ζημιές είχαμε και σε πάγιο κεφάλαιο (στάβλος) για τις οποίες διενεργήθηκαν οι σχετικές καταγραφές σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (αρμοδιότητας ΠΣΕΑ).
Στη συνέχεια, οι ζημιές του παγίου κεφαλαίου εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. Οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση του προγράμματος και της δαπάνης από το Υπουργείο Οικονομικών και μετά την επιβεβαίωση αποκατάστασης-αντικατάστασης των ζημιών.’’

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.Την κομματική άλωση της Εκπαίδευσης, που επιχειρείται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το Ν. 4547/2018 για την “Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης” καταγγέλει, για μια ακόμη φορά, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον σχετικό νόμο, που χαρακτηρίζεται από αναξιοκρατία και κομματοκρατία και διαλύει τις Δομές Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης, που συνυπογράφεται από την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, κ. Νίκη Κεραμέως και τους αν. Τομεάρχες, βουλευτές Ν. Αργολίδας και Ν. Καστοριάς κκ. Ιωάννη Ανδριανό και Μαρία Αντωνίου.
«Ως παράταξη, είχαμε καταγγείλει τη στόχευση της κομματικής άλωσης της Διοίκησης της Εκπαίδευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το Ν. 4547/2018 για την “Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης”.
Είχαμε επισημάνει, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί τον έλεγχο της επιστημονικής καθοδήγησης της Εκπαίδευσης και, μάλιστα, στην πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό και φαίνεται, από την εξέλιξη της διαδικασίας, ότι δικαιωνόμαστε.
Συγκεριμένα, μεταξύ άλλων, επισημάναμε:
1.    Πώς είναι δυνατόν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου από τους οποίους ξεκινούν οι επιλογές, να επιλέγονται από Περιφερειακά Συμβούλια – και όχι από Κεντρικό Συμβούλιο - στα οποία, μάλιστα, προεδρεύουν οι νυν Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, που είναι μετακλητοί, δεν έχουν αξιολογηθεί και στην επιλογή τους κυριάρχησαν η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία;
2.    Πώς είναι δυνατόν στα ίδια Συμβούλια να συμμετέχουν Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από εκλεκτορικό σώμα, που κρίθηκε ως αντισυνταγματικά επιλεγμένο;
Μιλούσαμε, λοιπόν, για ένα συγκεντρωτικό και απόλυτα κομματικά ελεγχόμενο Σύστημα Διοίκησης της Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο, εν τω μεταξύ, ξεκινώντας τη διαδικασία, έθεσε ασφυκτικές και μη εφαρμόσιμες προθεσμίες υλοποίησης.
Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής δημιουργεί και άλλα ζητήματα, όπως:
Το φαινόμενο να αναρτώνται σε Περιφερειακές Διευθύνσεις, (Αττική Κεντρική Μακεδονία) νέοι, χωριστοί, συμπληρωματικοί πίνακες μη δεκτών υποψηφίων, που αποτελεί γεγονός με διοικητικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις.
Καθώς, μάλιστα, το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα στις αφυκτικές προθεσμίες, που είχαν τεθεί, ο έλεγχος των δικαιολογητικών των υποψηφίων γίνεται από διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ αποτελεί αρμοδιότητα του Συμβουλίου Επιλογής.
Έτσι, προκύπτει ζήτημα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων από αναρμόδια πρόσωπα.
Δημιουργείται, ακόμη, θέμα με τους συμπληρωματικά μη δεκτούς υποψηφίους, που, ενδεχομένως, δεν έχουν ενημερωθεί για την απόρριψή τους, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν τις προθεσμίες υποβολής των σχετικών ενστάσεων.
Είναι επίσης απορίας άξιο το γεγονός, ότι σε αρκετές περιπτώσεις στη συγκρότηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής, δεν μετέχουν μέλη ΔΕΠ είτε από Παιδαγωγικά Τμήματα είτε από συναφείς Καθηγητικές Σχολές των ΑΕΙ, ώστε να εγγυηθούν την επιστημονική αρτιότητα και εγκυρότητα ως προς το Παιδαγωγικό μέρος των επιλογών.
Όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη των υποψηφίων στα Συμβούλια Επιλογής.
Κατόπιν όλων αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:
1.    Για ποιο λόγο δεν συγκροτείτε ένα Κεντρικό Συμβούλιο με συμμετοχή του ΑΣΕΠ, για την επιλογή όλων των Στελεχών της Εκπαίδευσης, ώστε να μην παρατηρούνται απαράδεκτες διαδικασίες, μερικές από τις οποίες, επισημάναμε παραπάνω;
2.    Θα λάβετε κάποια μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των υποψηφίων απέναντι στα Συμβούλια Επιλογής και αν ναι, ποια θα είναι αυτά;».

ΚΕΛΛΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝΤην ολοκλήρωση της μελέτης για την ανακατασκευή του πολύπαθου οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων καθώς και εξηγήσεις για την καθυστέρησή της, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστού, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας. κ. Χρήστος Κέλλας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Ο οδικός άξονας Λάρισας-Φαρσάλων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συγκοινωνιακή, οικονομική και κοινωνική σύνδεση του νομού μας. Ωστόσο, η κατάστασή του τον καθιστά ως έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας, αφού τα ατυχήματα, που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα, αποτελούν μία διαρκή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών. Ως εκ τούτου, η υλοποίηση της ανακατασκευής του θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Υπουργείου σας, σε σχέση με τα έργα της Περιφέρειας. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ισχύει το αντίθετο, αφού έχει σημειωθεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.
Προσθέτως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο για την ολοκλήρωση της μελέτης, χαρακτηρίζοντας ως ‘’απαράδεκτο και αδιανόητο’’ το γεγονός της καθυστέρησης πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, το οποίο αφορά, πρωτίστως, την ασφάλεια των πολιτών. Περαιτέρω, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να διεκδικήσει χρηματοδότηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε;
1.    Για ποιούς λόγους σημειώνεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης;

2.    Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να δημοπρατηθεί η ανακατασκευή του πολύπαθου οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων;».

 

Σελίδα 1 από 97

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.