ΑΜΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ.
 
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία που σημαίνει ότι όλοι μας, μέσα στην καθημερινότητά μας γνωρίζουμε, είμαστε φίλοι, συγγενείς, γείτονες με ανθρώπους με αναπηρία. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε και τα προβλήματα και τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή αλλά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία υπενθύμισης και περισυλλογής για το τι κάνουμε και το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι διαφορετικοί και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη και με τον απαιτούμενο σεβασμό.


 Δυστυχώς η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, έχει συμπαρασύρει πολλά και δίκαια κεκτημένα των Ατόμων με Αναπηρία. Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από το κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι με την πρώτη θετική αντίδραση της οικονομίας μας, που αναμένεται εντος του 2013, η πρώτη αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει θα αφορά τα Άτομα με ειδικές ανάγκες.


Για μένα η επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων και όλων των δικαιωμάτων του μεσοπρόθεσμου είναι πρωταρχικός στόχος και με διαρκείς παρεμβάσεις διατηρείται το θέμα στο προσκήνιο. Όμως δεν θα μείνω μόνο σε αυτό. Πρέπει με συντονισμένες ενέργειες να εστιάσουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στη χορήγηση κινήτρων στις επιχειρήσεις για πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και  στην αυστηροποίηση των ποινών για όσους δεν σέβονται τα δικαιώματα αυτών των ατόμων.


Η άποψή μου είναι ότι χρέος όλων μας πρέπει να είναι η ένταξη και η ενεργή συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία. Άλλωστε πάντα λέω ότι αυτά τα άτομα δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά άτομα με ειδικές δεξιότητες. Όλα είναι εφικτά. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.