Ομιλίες

ΚΕΛΛΑΣ: ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΑ ΤΕΙ – ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΠ«Διαλύετε τα ΤΕΙ με το “έτσι θέλω”, χωρίς καν να ξέρουμε την εισήγηση της Επιτροπής αξιολόγησης, την οποία εσείς συστήσατε. Ενώ, για το ΤΕΙ Κρήτης, η Επιτροπή αξιολόγησης, που εσείς ορίσατε, ήταν θετική στην ενίσχυση και μετεξέλιξή του σε Πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω όμως αν το ΤΕΙ Κρήτης είναι καλύτερο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Δεν βλέπω, επίσης, δίπλα σας σήμερα και μου κάνει εντύπωση, τον σύμβουλό σας, τον κ. Κυπριανό, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος του εγχειρήματος των απορροφήσεων των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στέρεας Ελλάδας από το Παν. Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και ΓΠΑ. Αληθεύουν οι πληροφορίες περί παραιτήσεώς του λίγο προτού το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια; Μέχρι και αυτός αντιδρά σε αυτό το έκτρωμα;».
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξαπολύοντας επίθεση στην Κυβέρνηση και έχοντας απέναντί του όλη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των Βουλευτών Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε πως, πράγματι, ο σύμβουλός του παραιτήθηκε, για να αναλάβει την προεδρία της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), η οποία έχει χαρακτηρίσει ως ακατάλληλο το σχέδιο του κ. Γαβρόγλου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αντέδρασε, άμεσα, έπειτα από την απάντηση του Υπουργού, λέγοντας:
«Γιατί, θα τον τοποθετήσετε εκεί;  Επειδή η ΑΔΙΠ διαφωνεί με τις συνενώσεις και έχει χαρακτηρίσει τη μέθοδό σας ως ακατάλληλη και χωρίς αξιολόγηση; Θέλετε να την ελέγξετε και την ΑΔΙΠ τώρα; Και το παραδέχεστε;»
Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του συνέχισε να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους Υπουργούς, ακόμη και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σεβαστάκη, ο οποίος διέκοψε δύο φορές στην ομιλία του. Ειδικότερα, όταν ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ έθιξε τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, εκφράσατε την πεποίθηση ότι τα  πανεπιστήμια προσφέρουν καλλιέργεια και μόρφωση, χωρίς να έχουν ως στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων. Πράγματι, τα Πανεπιστήμια έχουν ως στόχο τη μόρφωση, αλλά συνδέονται άρρηκτα με την επαγγελματική αποκατάσταση. Για αυτό υπάρχουν οι κατευθύνσεις από το Λύκειο και το εκπαιδευτικό σύστημα σωρεύει, τόσο την εκπαίδευση και την επιστημοσύνη, όσο και την επαγγελματική προοπτική. Το “Brain Drain” και οι 200 χιλιάδες ελληνοπαίδων, που βρέθηκαν αυτά τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, είναι αμόρφωτα και ακαλλιέργητα; Όχι βέβαια. Ακριβώς το αντίθετο, για αναζήτηση εργασίας πήγαν. Και δεν νομίζω σε αυτό να διαφωνείτε. Επομένως, καλός είναι ο ρομαντισμός, καλές είναι οι φιλοσοφίες σας, αλλά ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει.
«Επανέρχομαι στα Ιατρικά Εργαστήρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που οι πτυχιούχοι τους θα πάρουν τίτλο σπουδών Νοσηλευτικής! Θα μας πείτε, επιτέλους, ποιά συμφέροντα υπαγορεύουν το κλείσιμο του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στη Λάρισα; Τι δεν καταλαβαίνετε τώρα; Η Σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων κλείνει και η αντίδραση σε αυτό το κλείσιμο της σχολής με υψηλή απορροφητικότητα με πολύ υψηλές βάσεις, είναι διακομματική και πανθεσσαλική!».
Ο κ. Κέλλας, κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, αφού σχολίασε πολλαπλά σημεία του πολυνομοσχεδίου  σημείωσε:
«Εχθές, ο συγκυβερνήτης σας, ο κ. Καμμένος αποχαιρέτησε τους Αρχηγούς των Όπλων και σε λίγη ώρα συναντάται με τον κ Τσίπρα. Συνεπώς, μπορεί το νομοσχέδιο αυτό να είναι και το τελευταίο σας και ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσει τη Δευτέρα στην Ολομέλεια».

ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΌΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ«Θα ξεκινήσω με τη χθεσινή πρόταση της Επιτροπής, που ορίσατε για το ΤΕΙ Κρήτης. Προτείνει το ΤΕΙ να συνεχίσει τη λειτουργία του εξελισσόμενο σε Πανεπιστήμιο και συνεργαζόμενο θεματικά με τα άλλα δύο Πανεπιστήμια της Κρήτης. Στη δική μας περίπτωση, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ποιό ήταν το πόρισμα της Επιτροπής αξιολόγησης; Γιατί δεν το δίνετε στη δημοσιότητα; Άλλη μία απόδειξη ότι η πολιτική σας χαράσσεται επί τη βάσει τοπικών και συντεχνιακών κριτηρίων καθώς και ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων.
Αναφερθήκατε στα Ιατρικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και υποστηρίξατε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με αυτά του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πού είναι αυτό το ανάλογο; Το ανάλογο είναι η κατάργηση του Τμήματος; Ενός Τμήματος με πολύ υψηλή βάση, με υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας; Ενός Τμήματος με άρτιες εγκαταστάσεις και προσωπικό; Βλέπουμε την κατάργησή της και δεν ακούμε ένα γιατί! Κρύβονται ιδιωτικά συμφέροντα; Κρύβονται συντεχνιακά συμφέροντα; Και η έντονη αντίδραση στην κατάργηση του Τμήματος αυτού είναι διακομματική, όπως βλέπετε».
Τα ανωτέρω τόνισε ο Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, κατά την ομιλία του στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Αυτό, που είπατε στην προηγούμενη Επιτροπή, περί συναίνεσης της Συγκλήτου και του Πρύτανη για συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο, το έκανε εχθές σαφέστατο ο Πρύτανης του ΤΕΙ, ο κ. Σπηλιώτης, όπως ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για πάγωμα της συγχώνευσης.
Ιδρύετε Τμήμα Διατροφολογίας και Επιστήμης των Τροφίμων στα Τρίκαλα, ίδιο Τμήμα στην Καρδίτσα σε απόσταση 15΄, Τμήμα Πολιτισμού και Τμήμα Διαπολιτισμικών Σπουδών στον Βόλο. Ίδιες σχολές στην ίδια πόλη είτε σε απόσταση ενός τετάρτου. Ο σκοπός προφανής. Δημιουργείτε άνεργους πτυχιούχους.
Στο άρθρο 13 αναφέρεται η δημιουργία Συμβουλίων Ένταξης, τα οποία θα αποτελούνται από τον Αντιπρύτανη κάθε Πανεπιστημίου ως πρόεδρο και τρία μέλη ΔΕΠ για την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έργου των ΤΕΙ έως το 2024. Γιατί να μην συνεχίσουν οι πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ, που είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιες και έχουν εκλεγεί προ έτους, όπως ακριβώς έγινε και στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου;
Στο άρθρο 32 παρ. 5, για την υποβολή υποψηφιότητας σε θέση Πρύτανη, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση του υποψηφίου, θέλετε να μας πείτε και όνομα ή ονόματα;!
Σχετικά με το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο. Το βήμα είναι θετικό, επιβάλλεται όμως η λειτουργική τους αυτονομία υπό μορφή ΝΠΙΔ, καθόσον πρόκειται για κλασσική περίπτωση σύνδεσης της έρευνας με την αγορά εργασίας. Άλλωστε, εσείς παραδέχεστε στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 32 ότι η διοίκηση είναι αποτελεσματικότερη στη Λάρισα απ’ ότι στον Βόλο, με αφορμή τα ΑΣΑΕΕ.
Στο άρθρο 42 για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, οι αποκλίσεις των προστίμων είναι μεγάλες και θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν, για να μην υπάρχουν περιθώρια συνδιαλλαγής και να μην απειλούνται τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών με εξόντωση.
Στο άρθρο 44 συμφωνούμε με την τροποποίηση για την κατάργηση του πλαφόν των μεταθέσεων για την αποκατάσταση, έστω και μερικά, των αδικιών.
Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε πως η ΝΔ επιφυλάσσεται επί των άρθρων για την ολομέλεια, ενώ επεσήμανε σχετικά με την τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο:
Βεβαίως και συμφωνούμε στην ανάγκη διορισμών. Φέρατε όμως ένα ολόκληρο σχέδιο νόμου ως τροπολογία.
Ως ΝΔ προτείνουμε ένα μικτό σύστημα, αντικειμενικό, αδιάβλητο και δίκαιο, που θα βασίζεται στους εξής πυλώνες κριτηρίων:
1. Επίδοση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
2. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία
3. Ακαδημαϊκά κριτήρια (π.χ. βαθμός πτυχίου, συναφείς μεταπτυχιακοί τίτλοι, διδακτορικό, ξένες γλώσσες, ΤΠΕ)
4. Κοινωνικά κριτήρια
Θεωρούμε ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να καταλαμβάνει όχι περισσότερο από 30% στο σύνολο των μορίων και η εκπαιδευτική προϋπηρεσία να μοριοδοτείται με αυξημένο συντελεστή.
Ως προς τα κοινωνικά κριτήρια, θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί ειδική μοριοδότηση στους πολύτεκνους λόγω του δημογραφικού ζητήματος της Πατρίδας και, επίσης, να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία».

ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΕΛΛΑΣ: ΌΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι πραγματοποιήσατε αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, προτού αποφασίσετε την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το ΓΠΑ. Γιατί περί απορρόφησης πρόκειται και μάλιστα βίαιης και ισοπεδωτικής!
Και επειδή με το θέμα έχω ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί αφορά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ουδέποτε λάβατε υπόψη σας τις ενστάσεις των πρυτανικών αρχών, τις εκκλήσεις των φοιτητών και τη φωνή της τοπικής κοινωνίας ότι βαδίζετε σε λάθος δρόμο.
Πείτε μου μία μόνο από τις ενστάσεις, που υπέβαλαν οι αρχές του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη λάβατε υπόψη. Είχατε συστήσει Επιτροπή. Υπάρχει κάποιο πόρισμα; Όχι!
Υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας για το σχήμα, που θέλετε να εγκαταστήσετε; Όχι!
Ευαισθητοποιηθήκατε στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας, που αποτελεί το πρώτο και κύριο επίπεδο δημοκρατικού διαλόγου; Όχι!»
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», στο οποίο είναι Εισηγητής εκ μέρους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  
Ο Λαρισαίος πολιτικός επέκρινε τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, για τον σχεδιασμό του, επισημαίνοντας:
«Σε ποιες συνέργειες αναφέρεστε; Τη διάλυση των ΤΕΙ και τον αφανισμό της τεχνολογικής εκπαίδευσης το λέτε συνέργειες; Μάλλον για ένα ασυνάρτητο σχέδιο πρόκειται, το οποίο θα προκαλέσει πολλαπλές διδακτικές και διοικητικές δυσλειτουργίες, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 9,5 εκ. ευρώ τον χρόνο, ενώ για την οργάνωση των δομών και των υποδομών οι δαπάνες είναι ανυπολόγιστες! Αυτά δεν τα λέω εγώ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα λέει!
Για πολλά χρόνια, το ΤΕΙ Θεσσαλίας κατέγραψε ένα αξιόλογο ερευνητικό έργο και απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας. Κατόρθωσε και πέτυχε σημαντικούς στόχους, επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Την αποτελεσματικότητα αυτή είχατε την ευκαιρία να διαπιστώσετε και εσείς, ιδίοις όμμασι, όταν επισκεφτήκατε την περιοχή μας. Εσείς δεν δηλώσατε εντυπωσιασμένος, όταν επισκεφτήκατε το ΤΕΙ και τις εγκαταστάσεις του; Εσείς δεν ήσαστε, που είπατε ότι καμία συνένωση δεν θα γίνει με το ζόρι;  
Προχωράτε στην κατάργηση Τμημάτων, όπως των Ιατρικών Εργαστηρίων, που έχει εξαιρετικά πολύτιμη συνεισφορά στην ιατρική έρευνα, υψηλή βάση και απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας και το εξαφανίζετε!
Διοχετεύετε τους Μηχανικούς και Μηχανολόγους σε Σχολές «χωνευτήρια», όπως των Συστημάτων Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν αυτά τα παιδιά;
Όσον αφορά τη μετάβαση του προσωπικού, διαλύετε τα εκλεγμένα όργανα διοίκησης των ΤΕΙ με το έτσι θέλω, χωρίς νομικό πλαίσιο και προηγούμενο όπως συνέβη με το Πανεπιστήμιο Ηπείρου και το Δυτικής Αττικής και τους ξεφτιλίζετε κυριολεκτικά!
Σχετικά με τους φοιτητές, η ένταξή τους μέσω της παρακολούθησης επιπλέον μαθημάτων, πέραν του δευτέρου κύκλου, θα συμβαδίζει με την ενίσχυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ή μήπως όχι; Γιατί, εν τη γενέσει τους, οι συγκεκριμένες διατάξεις προκαλούν αδικίες.
Όσο για την έρευνα, οι διατάξεις για τη δημιουργία Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων είναι ένα θετικό βήμα, όμως, και εδώ, δεν ξεφεύγετε από τις αγκυλώσεις. Το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, που έχει σημαντικές υποδομές και δυνατότητες, θα έπρεπε να αποτελεί ΝΠΙΔ και όχι να διαχειρίζεται από την απόμακρη Εταιρεία Αξιοποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Στη συνέχεια, ο Εισηγητής της ΝΔ αναφέρθηκε στο υπόλοιπο μέρος του νομοσχεδίου, θέτοντας διάφορα ζητήματα που στερούνται τεκμηρίωσης στην αιτιολογική έκθεση και κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε:
«Όσα μας παρουσιάσατε σήμερα είναι αλλόκοτα, ασυνάρτητα και στερούμενα κάθε προοπτικής εμβάθυνσης της ακαδημαϊκής έρευνας και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη,
Η ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής και επιφυλασσόμαστε επί των άρθρων, για τα οποία περιμένουμε σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις.
Επίσης, αυτό που κάνετε με την τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών είναι απαράδεκτο. Το κάνετε για να αιφνιδιάσετε και να προλάβετε τις κινητοποιήσεις τους!»

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019
ΚΕΛΛΑΣ: ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”«Ο Προϋπολογισμός δεν εισάγει τίποτα το αισιόδοξο και αποτελεί μία θεαματική επιστροφή στο παρελθόν. Η οικονομία μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε επισφαλή θέση και οι θυσίες των 8 ετών μνημονίων κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.
Είδα, εχθές, τον κ. Τσίπρα να εξανίσταται, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ωμά ότι ανταλλάξατε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Και είπατε ότι θα θέσετε το θέμα στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί στην ΕΕ; Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Κοτζιά; Παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Καμμένος δεν μίλησε για εκατομμύρια δολάρια, που διοχετεύονται στα Σκόπια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών;»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, τόσο για την Οικονομία, όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας:
«Για να περάσουμε στην πραγματική οικονομία, και σε χειροπιαστά δεδομένα, καθότι προσπαθείτε να εμφανιστείτε ως υπερασπιστές της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των ανέργων:
Το 2015 παραλάβατε τον φορολογικό συντελεστή των νομικών προσώπων στο 26% και τον πήγατε στο 29%. Και, 4 χρόνια μετά, τον μειώνετε στο 28%.
Παραλάβατε τον ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στο 13% και τον πήγατε στο 24%.
Μειώσατε το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ στα 8.500 και από 1/1/2020 στα 5.600!
Επιβάλατε φορολογία στον καπνό, τον καφέ, τη μπύρα, το κρασί, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Σήμερα, ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία ξεπερνούν τα 103 δις ευρώ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένουν στα 2.6 δις ευρώ, ενώ θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με δική σας δέσμευση.
Χρειάστηκαν 100 δις ευρώ επιπλέον, και αυτό για να αντιληφθείτε τις δήθεν αυταπάτες σας και, βεβαίως, τα capital controls αποτελούν μοναδικό δείγμα οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον Δυτικό Κόσμο.   
Τους επενδυτές τους δαμάσατε, τους χορεύετε στο ταψί. Αυτό δεν λέγατε;
Για αυτό είμαστε εκτός αγορών, για αυτό τα spreads του 10ετούς ομολόγου είναι στα ύψη και για αυτό το Χρηματιστήριο είναι στα χαμηλότερα όλων των εποχών!!!».
Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε, επίσης, ότι, το εθνικό θέμα με τα Σκόπια, προκαλεί πόλωση στο εσωτερικό της χώρας, αναφέροντας:
«Έχετε πείσει τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος; Όταν ο κ. Ζάεφ ομιλεί για “Μακεδονία του Αιγαίου”, “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα και πανηγυρίζει, εσείς τι λέτε; Ποιος είναι ο χαμένος; Δεν είναι η Ελλάδα; Και εν πάση περιπτώσει, ποιό είναι το κέρδος για την Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία;
Αλλά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, όποιος έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση είναι ακροδεξιός και φασίστας! Έτσι δεν αποκαλέσατε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που διαδήλωσαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών; Έτσι δεν αποκαλείτε τους χιλιάδες μαθητές, που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία; Ενώ τους κουκουλοφόρους, που καταστρέφουν και καίνε δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια και καταστήματα, τους παρακολουθείτε, απλώς, με απάθεια.
Έρχεστε τώρα να διαλύσετε και την εθνική και κοινωνική συνοχή, με την ουδετεροθρησκεία και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, προκαλώντας διχασμό ακόμη και στους κόλπους της Εκκλησίας».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αφού ανέπτυξε περαιτέρω την έλλειψη αναπτυξιακής διάστασης του προϋπολογισμού και άλλες πτυχές της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, έκλεισε την ομιλία του ως εξής:
«Ευτυχώς, οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά και, σε λίγο, η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός  Έχουμε σχέδιο, το οποίο θα βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα κάνει την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με κανόνες στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια τάξη και Ασφάλεια».    


Σελίδα 1 από 19

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.